Skip to content

Hvor stor er pumpen?
Den rommer 100 ml melk.

Hva er den rosa proppen til:
Den rosa proppen er for at melken ikke skal renne ut når du oppbevarer melk i pumpen. Du klemmer den på plass i åpningen, da oppstår det vakuum som sikrer at den sitter godt fast.

Hva er det blanke lokket som følger med?
Det blanke lokket er et støvlokk som du kan bruke om du tar med deg pumpen feks i vesken. Da forhindrer du støv i å komme ned i trakten/flasken før du skal bruke den.

Hvordan rengjøres pumpen?
Du rengjør pumpen ved å skylle den i lunket vann, så vaske den med vann tilsatt oppvaskmiddel, vi anbefaler å bruke en oppvaskbørste eller flaskekost som kommer godt ned i flasken. Skyll bort alle såperester og steriliser pumpen ved å legge den i kokende vann eller dampsterilisator.

Kan pumpen kokes?
Ja den kan både kokes i vann og steriliseres i dampsterilisator.

Hvordan virker NatureBond pumpen? 

NatureBond silikonpumpe virker ved at vakuumet den lager når du fester den på brystet trekker melken ut av brystet. Når man ammer babyen eller pumper seg så frigjøres det et hormon i hjernen som heter Oxytocin. Dette hormonet får små muskler inni brystene til å trekke seg sammen slik at melk klemmes ut av brystet, denne prosessen kalles utdrivningsrefleks. Når babyen dier så hjelper utdrivningsrefleksen babyen med å få melken ut av brystet. Når du setter på NatureBond silikonpumpe på brystet ditt så vil det behagelige vakuumet som pumpen lager bidra til at melken trekkes ut fra brystet og det samles opp i pumpen under utdrivningsrefleksen din. Pumpen samarbeider altså med din kropp for å få mest mulig melk ut av brystet.

Kan man bruke NatureBond silikonpumpe samtidig som man ammer babyen?

Det kan man fint gjøre! Når babyen spiser fra det ene brystet kan du feste pumpen på det andre brystet slik at du samler opp den melken som lekker ut der. Tips om du har lav melkeproduksjon: Du kan feste pumpen til det brystet babyen har spist fra når du legger babyen til bryst nummer to, da vil du stimulere melkeproduksjonen din ekstra godt.

Vil brystpumpen lage dårligere vakuum etter mye bruk?

Morsmelk inneholder mye fett og det kan gjøre at silikonen som pumpen er laget av føles seig etter at den er brukt en tid. Dette kan føre til at vakuumet blir dårligere på sikt. Det er viktig at du vasker pumpen med vann og oppvaskmiddel før du steriliserer den sånn at fettet fra morsmelken løses opp.

Hvordan få pumpen til å henge best mulig på brystet?

For å få maksimalt vakuum anbefaler vi å brette pumpetrakten bakover, klemme sammen pumpen og sentrere den over brystknoppen. Når pumpen henger fast så bretter du pumpetrakten frem igjen. Dette gir det sterkeste vakuumet.

Back To Top