Skip to content

nyfødt amming ammehjelp overproduksjon naturebond silikonpumpe ammepumpe brystpumpe

Vi vil så gjerne dele de gode historiene med dere. Her har vi fått lov å dele historien til Vicky Steinsland som opplevde store problemer med ammingen med de to første barna sine fordi hun hadde alt for mye melk. Med baby nummer tre ble opplevelsen en helt annen takket være NatureBond pumpen!

Jeg har hatt store problemer med overproduksjon og spreng med alle ungene.  Har kunnet pumpe 230 ml med melk første døgn på sykehuset på hver pupp. Med nummer en ante jeg ikke hva jeg skulle gjøre. Og fikk så mange forskjellige råd. Endte med at jeg stod og håndmelke over vasken i mange timer for å lette på trykket. Var så redd for å gjøre noe galt ved å starte å pumpe. Men det endte jo med både brystbetennelse og overproduksjonen stabiliserte seg aldri. Trykket på melken som kom ut når baby sugde var for stort, og babyen fikk både mageproblemer og brystvegring. Begynte raskt med MME og mistet all melk når babyen var 2,5 mnd.

Med baby nummer to begynte jeg å pumpe med en gang, siden metoden med nummer 1 ikke fungerte. Altså pumpet brystene og ammet etterpå. Det fungerte en liten periode, men all pumpingen økte produksjonen ytterligere. Endte med massiv brystbetennelse og sepsis (blodforgiftning). Nummer 2 fikk også brystvegring etter 2 måneder.

Denne gangen, med baby nummer 3 har jeg gått til flere forskjellige for å søke råd. Men de fleste hadde ikke noe gode råd for hva jeg kunne gjøre. (Mitt inntrykk er at det er lite kunnskap om problemer rundt overproduksjon). Snakket med en lege og fikk høre at om jeg startet på p-piller kunne dette minske produksjonen. Og det ble derfor planen. Problemet var bare at jeg ikke kunne starte på p-piller før noen uker etter fødselen. Og jeg visste at det kom til å være for sent for min del. Men jeg tenkte at jeg skulle prøve å holde ut de ukene for jeg ville så gjerne få til ammingen.

Baby amming naturebond brystpumpe ammepumpe silikonpumpe

Da baby nr 3 ble født fikk jeg igjen den massive overproduksjonen og brystsprengen. Brystknoppene var helt avflatet og baby strevde og slet med å få tak. Da tenkte jeg at jeg ikke kom til å holde ut dette, og ønsket veldig å starte å pumpe. Et par av sykepleierne på barsel oppmuntret meg til å holde ut litt lenger. Jeg svarte at jeg hadde holdt ut dette tidligere, men at det ikke hadde fungert. Etter en stund var det en av sykepleierne som anbefalte NatureBond pumpen, og sa at om jeg ville prøve å pumpe så burde jeg prøve den først for den var mer skånsom for brystene. Også kun jeg bruke den til å lette på trykket før jeg la til babyen.

Jeg tenkte at jeg kunne gjøre et forsøk, og heldigvis var pumpen å få kjøpt på sykehuset. Det funket som bare det. Jeg tok ut ca 30-40 ml på hvert bryst før jeg la babyen til. Og det hjalp slik at trykket ikke ble så enormt og brystknoppen ble lettere å forme. Så slik holdt jeg på en stund. Jeg lettet trykket med NatureBond pumpa før hver amming. Til slutt stabilisert brystene seg av seg selv. Nå er baby 3 mnd og jeg ammer fortsatt uten problemer!

Back To Top